Sne, sne og atter sne

Januar og februar 2010 bød på sne, kulde og smukt vejr – det hele i rigt målFor en gangs skyld levede Kyndelmisse lidt op til sit ry. Ganske vist slog den vel næppe sin knude overmåde hvas og hård, men koldt var det, og at der var hvidt både forneden og foroven, og at urt og busk i den grad stod i skjul lader sig vist ikke benægte. Til gengæld var det mod sædvane meget lysere og friskere end normalt på denne mørke årstid, som så ofte har været én lang klam periode præget af fugt, tåge, dis og regn.

Billederne herunder er fra forskellige datoer: 

  • De første stammer fra 08.01,hvor solen skinnede på smukkeste vis og fik den nyfaldne sne til at tage sig rigtig smuk ud på vej og strand samt i skoven. 
  • Derefter følger der lidt billeder fra den 18.01, hvor den igen stod på snefald over Bornholm. 
  • 25.01 var atter en fantastisk dag, hvor isen for alvor skinnede og glinsede i det stærke, men stadig kolde sollys.
  • Den 28. januar havde det på ny sneet om natten. Selvfølgelig er grundejerforeningens formand glad, når grundejerne – som f.eks. Bornholms Regionskommune – allerede tidligt om morgenen rydder deres fortov. At han så ikke syntes, ideen med at lægge den fjernede sne fra fortovet ved legepladsen i en stor dynge på naboens fortov, er en ganske anden sag.
  • Lørdag 30.01 oplevede vi dette årtusindes værste snestorm på Bornholm – en rekord, der ikke engang nåede at blive et år gammel. Det var kaos, og kun de modige vovede sig ud til fods iklædt godt med varmt tøj, eventuelt med en rygsæk til at bære indkøbene hjem i. Nuvel, der var enkelte, som tog en løbetur i skoven! Oprydningen efter snestormen gjorde, at vores veje ved overgangen til februar var blevet enkeltsporede, og overhalinger krævede lidt ekstra håndkraft! Og børnene hyggede  sig på legepladsens kælkebakke.

Hvor intet er anført skyldes fotoene webmasteren.

—-

 

 

 

 

 

 

—-