Så kom sommeren

(Siden er genudgivet 07.10.2018)

 

Et af de sikreste sommertegn kom på plads den 23. juni om morgenen. Livreddertårnet, som der inden da havde været så megen polemik om, blev sat på sin sædvanlige plads for enden af stien, der fører fra Antoinettevej ned på stranden – og trods alt hvad der var blevet sagt og skrevet, blev tårnet ikke fragtet ned ad andre veje end den sædvanlige og efterhånden noget skrøbelige nedkørsel fra parkeringspladsen for enden af Antoinettevej. Den fra Vej & Park foreslåede alternative løsning blev opgivet af de folk, der skulle udføre opgaven i praksis – det er vist kun på skrivebordet, at man kan køre en tonstung lastbil med et livreddertårn på ladet 7-800 meter hen ad stranden. Det lykkedes også livredderne at komme ned og op med deres gummibåd sæsonen igennem.

I 2017 blev det besluttet, at livreddertårnet ikke længere skulle stå på Antoinette, men derimod flyttes til stranden i Sandvig.

 

Billeder
Synet, der mødte den tidlige morgenvandrer på Antoinette-stranden den 23. juni. Og der holdt den så, lastbilen fra Vej & Park i færd med at rejse livreddertårnet. En rigtig begivenhed – selv TV2 Bornholm var der.
Efter endt aflæsning og opsætning kunne lastbilen returnere ad den smalle og efterhånden noget skrøbelige vej (sti?) op til parkeringspladsen på Antoinettevej. Meget plads var der jo ikke til nogen af siderne. Normalt lærer man i køreundervisningen, at man skal holde til højre – det er vist den modsatte regel, der gjaldt her.
Smut bare uden om! Trygfondens mand i gang med at rigge tårnet til. Noget af livreddernes udstyr var også med.
I løbet af formiddagen var tårnet klar til brug og ventede kun på livredderne og masser af godt sommer- og badevejr.