Traditioner

(Senest redigeret 24.02.2020)
I løbet af årene er der efterhånden opstået nogle traditioner i Grundejerforeningen. Disse er med til at styrke sammenholdet mellem beboerne og kendskabet til hinanden, og de bliver derfor holdt i hævd – ikke mindst takket være mange aktive beboere, som gerne giver en hjælpende hånd med det praktiske arbejde.
Fastelavn
Traditionen med at slå katten af tønden på legepladsen har ligget stille en del år, fordi kvarteret i en periode ikke havde særlig mange børn i den alder, som et sådant arrangement er interessant for. Da der imidlertid de seneste par år er flyttet en del familier med små børn ind i kvarteret, genoplivede vi her i 2020 denne tradition. Vi inviterede børn med fra Frydenlundsvej, da de ofte leger sammen med Nørrevangs børn. Arrangementet var en stor succes med rigtig stor tilslutning, og vi håber at kunne fortsætte denne tradition de følgende år.
Loppemarked
Vi har ofte i kvarteret indvarslet foråret og sommerens komme med et loppemarked omkring legepladsen. Det kunne virke, som om markedet efterhånden har gjort sin gavn, for i de senere år har det været lidt svært at samle tilstrækkeligt med deltagere til at gennemføre et loppemarked, som ville være interessant for købere udefra. Vi prøver dog stadig hvert år at stable et loppemarked på benene, og det lykkes da også jævnligt at gennemføre det.
Udflugt til Skovly
Dette er den nyeste af kvarterets traditioner. Den finder som regel sted den sidste søndag, før skolernes sommerferie begynder. Her cykler vi i fællesskab (og nogle går, andre tager måske bilen) ud til Skovly, hvor vi tilbringer et par hyggelige timer sammen med kaffe og kage, snak og minigolf – hvis man altså er til det – og nyder stedet og de smukke omgivelser.
Sankt Hans
Sankt Hans aften mødes mange af de beboere, som nu er hjemme, på stranden, hvor der bliver tændt bål og sunget Midsommervisen. Man medbringer hver især det, man nu ønsker at nyde (tørt/vådt). Som regel har nogle af kvarterets kreative sjæle lavet en heks, som bliver sendt af sted med mange hyl og en hilsen til Bloksbjerg.
Vejfest
Midt i august holder vi en vejfest på legepladsen. Her sætter vi et par af foreningens partytelte op ved middagstid, sætter borde og stole op og dækker bord. Sidst på eftermiddagen mødes vi igen og laver lidt konkurrencer mellem børn og voksne, ligesom vi tænder op i grillerne. Hver især medbringer man det, der skal grilles og drikkes, og alle leverer salat til et fælles salatbord, ligesom deltagerne medbringer lidt brød eller kage til fællesbordet.
De senere år har vi lavet en “grundejerforenings-weekend” på den måde, at vi har afholdt den ordinære generalforsamling søndag formiddag dagen efter vejfesten.
Total Page Visits: 126
Total Website Visits: 1141194

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.